Sifu Kelemen Richárd

Elérhetőségek

Email: kungfu.martfu@gmail.com

Edzéseket tart: Martfű

Bővebb információ

Magánórák: előzetes egyeztetést követően van lehetőség

Munkámból adódóan huzamosabb időn keresztül foglalkoztam rendvédelmi közelharccal, évekig tanultam, majd oktattam.  Vezettem olyan speciális, beavatkozó csoportot – és képeztem ki annak tagjait –, akiknek a törvény nevében mindig „győzniük kell”.
Összefoglalva, az alábbi sportokban/harcművészetekben/küzdősportokban/harci rendszerekben rendelkezem jártassággal: birkózás, judo, thai box, wing chun, jeet kune do, kali, rendvédelmi közelharc. Itt minden esetben évekről és rendszeres edzésekről beszélek, nem említve azokat az stílusokat, amelyeken a sportbarátság jegyében vettem részt számtalan alkalommal. Általános igazság, hogy aki mindenhez ért, az igazából nem ért semmihez. Ha azonban a harci rendszerekre nem úgy tekintünk, mint különböző stílusokra, hanem mint komplex egészre, életünk végéig fejlődhetünk. Mindenkitől lehet valamit tanulni és ez a harcművészetekre is igaz. Nyitottnak kell lenni, mert aki elszigeteli magát, az megreked.
 
A stílust már korábban ismertem, olvastam róla és valamikor a kilencvenes évek közepén láttam egy bemutatót. A látottak egyáltalán nem nyerték el a tetszésemet. Az egy hagyományos, „narrátoros” bemutató volt, ahol szó esett a stílus néhány alapelvéről, ami felkeltette az érdeklődésemet. 2000-ben, egy véletlen folytán találtam rá Sifu Juhász Zoltán szolnoki klubjára, egy régi barátom révén. Itt nem „varázslás” folyt, hanem igazi, kemény harcművészeti oktatás. Megtetszett a közeg és itt ragadtam.
Előképzettségemnek köszönhetően viszonylag hamar, három év után kerültem az instruktori csapatba. Ezt követően lettem segédoktató és tulajdonképpen ez indított el az edzői pályán. 2013-ban sikeres mestervizsgát tettem és lettem a „puszta kéz mestere”. Emellett jeet kune do és kali stílusokból is oktatói minősítést szereztem.
 
A martfűi klub 2011-ben, a MWHE szakosztályaként kezdte meg működését. Korábban részt vettem az MMA Szolnok versenyzőinek felkészítésében, az utóbbi időben azonban már kizárólag a martfűi klub szakmai munkájára koncentrálok. 
2009-ben szereztem sportedzői végzettséget a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF). Jelenleg a wing chun mellett a jeet kune do és kali stílusokat gyakorlom. A harcművészetek mellett erőemeléssel foglalkozok versenyszinten, a masters fekvenyomó válogatott kerettagja vagyok.
 
Wing chun pusztakezes kategóriában nyertem felnőtt magyar bajnokságot és országos bajnokságot (HKF), illetve van egy európa bajnokságon (EWUF) elért hatodik helyezésem. A WAKF szervezet amatőr harcművészeti világbajnokságán a kínai formagyakorlat kategóriát megnyertem, illetve az MMA szabályrendszerben második lettem.
Fekvenyomásban nyertem BM bajnokságot, a hivatalos magyar versenyrendszerben dobogós helyezéseim vannak, illetve a korosztályos világbajnokságról egy ötödik és egy tizedik helyezésem.
A sport, illetve a harcművészetek szeretetét, az ezzel járó életformát szeretném tovább adni a következő generációknak.
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz