Juhász Zoltán 1967-ben született Szolnokon. 1981-ben kezdett foglalkozni a harcművészetekkel. 1982-1989 között a Szolnoki Lakóterületi Tömegsport Egyesület Kung Fu szakosztályának tagja. Mestere - Koronczy László - vezetésével ismerkedik meg a Wing Chun Kung Fu és a Kick Boksz alapjaival.

1988-ban mestere felkérésére - annak visszavonulása után - átveszi a szakosztály irányítását, illetve Koronczy László helyét a Magyar Kung Fu Szövetségben, mint a Wing Chun stílus képviselője.

1989-ben csatlakozik iskolájával a Magyarországi Leung Ting Wing Tsun Kung Fu iskolához, de személyes ellentétek miatt e kapcsolat nagyon gyorsan megszakad.

1990-ben Juhász Zoltánt a World Wing Chun Kung Fu Association és annak európai tagszervezete a Traditional Wing Chun Kung Fu Federation is a tagjai közé fogadja, Branimir Segvic mester - az utóbbi szervezet igazgatója - elfogadja magántanítványnak.

Ugyanebben az évben megalakul a Magyarországi Wing Chun Harcművészeti Egyesület, melynek vezetője Juhász Zoltán lesz.

1992-ben a World Wing Chun Kung Fu Association, és a Traditional Wing Chun Kung Fu Federation is kinevezi magyarországi képviselőjévé. A Wing Chun mellett tanulmányozni kezdi a Jeet Kune Do és a Kali harci rendszerét is.

1996. januártól 2000. márciusáig Kanadában él. Számos alkalommal kíséri William Cheung Nagymestert amerikai szemináriumi körútjain, útmutatása alapján tovább mélyíti Wing Chun tudását. 1996. őszén Cheung nagymester előtt vizsgát tesz, és megkapja a Tradicionális Wing Chun Kung Fu mesterfokozatát. A Wing Chun tanulása és gyakorlása mellett tovább mélyíti Jeet Kune Do és Kali / Escrima tudását is. (Többek között Dan Inosanto mestertől - Bruce Lee tanítványa, edzőtársa, iskolájának későbbi vezetője - tanul.) Számos észak-amerikai kung fu iskolát és mestert látogat meg, hogy kung fu ismereteit tovább bővítse. Szemináriumokat tart a World Wing Chun Kung Fu Association torontói akadémiáján és alternatív testnevelésként Wing Chun-t oktat a Prince Edward Collegiate Institute-ban, Kanadában.

1990-1997 között közel húsz alkalommal szervez szemináriumot Magyarországon, melyeket Branimir Segvic mester vezet. Ezek a továbbképzések nagymértékben segítik a Wing Chun stílus magyarországi elterjedését.

1997-ben az OTSH Magyar Kung Fu Szövetségben a Tradicionális Wing Chun képviselője lesz. Távolléte alatt is folyamatosan nyomon követi, irányítja és ellenőrzi a Magyarországi Wing Chun Harcművészeti Egyesület munkáját, a tanulók fejlődését. Évente több hónapot tölt Magyarországon, tanítja az egyesület instruktorait, tanulóit. Edzőtáborokat, szemináriumokat, továbbképzéseket és bemutatókat tart, ellenőrzi a tanulók felkészültségét. Elindítja az első Jeet Kune Do és Kali csoportokat.