A Magyar Wing Chun Szövetség 2004 novemberében alakult Szolnokon. Tagja a World Wing Chun Kung Fu Association-nak (a Tradicionális Wing Chun Kung Fu stílus világszövetsége), a Traditional Wing Chun Federation-nak (az előbbi szövetség európai szervezete) valamint a Magyar Kung Fu Szakszövetségnek.

Célja a Tradicionális Wing Chun Kung Fu terjesztése és népszerűsítése, a fiatalok egészséges életmódra nevelése a távol-keleti harcművészetek megismertetése által. Ennek érdekében bemutatókat, szemináriumokat, ismeretterjesztő előadásokat szervez az ország területén. A folyamatos iskolai szintű oktatás mellett, a magasan kvalifikált instruktorok önvédelmi tanfolyamokat vezettek és vezetnek rendőrök, katonák, polgárőrök és polgári személyek részére egyaránt.

Klubjaiban korcsoportonként folyik a tanítás, 7 - 13 éves korig gyermek, 14 éves kortól ifjúsági és a felnőtt korosztály részére. A sokirányú ismeretterjesztés, a harcművészetek elméleti és gyakorlati oktatása, valamint az önvédelmi tanfolyamok mellett az szövetség oktatói versenyfelkészítést is végeznek - a Magyar Kung Fu Szövetség versenyei iránt érdeklődő tagság részére.

A szövetség vezetője Sifu Juhász Zoltán, a World Wing Chun Kung Fu Association és a Traditional Wing Chun Federation magyarországi igazgatója, a Tradicionális Wing Chun Kung Fu magyarországi képviselője.